Gjennomføring av laser koagulering av retina og effektiviteten av operasjonen

I dag anses laser retinakoagulasjon som den mest effektive intervensjonen som brukes til å behandle degenerative dystrofiske sykdommer i netthinnen.

Denne metoden viser også gode resultater i den komplekse behandlingen av vaskulære sykdommer i retinalmembranen (i tilfelle arteriell hypertensjon og diabetes mellitus).

Indikasjoner og kontraindikasjoner for kirurgi

  • Dystrofisk lesjon av retinalfartøyene;
  • Diabetisk og hypertensiv angiopati;
  • Trombose (blokkering) av retinalvenen;
  • Alvorlig nærsynthet, hvor øyebollet deformeres og overdimensjon av retina oppstår;
  • Retinal detachment;
  • Angiomatose (patologisk proliferasjon av retinale kar);
  • Aldersrelatert progressiv makulærdystrofi;
  • Høy risiko for retinal detachement hos kvinner under graviditet;
  • Noen typer tumorvekst;
  • Retinal ruptur.

Laser retinal koagulasjon er kontraindisert i følgende situasjoner:

  • Alvorlig gliosis (en tilstand som er ledsaget av uttalt skumring av det glittende legemet);
  • Visuell skarphet på mindre enn 0,1 dioptere;
  • Korneal opacity;
  • Omfattende blødning i fundus.

Fordeler og ulemper ved laserinterferens

  • Utførelseshastigheten (i gjennomsnitt, laserkoagulasjon utføres på 20 minutter);
  • Operasjonen utføres på poliklinisk basis, så det er ikke behov for sykehusinnleggelse på sykehuset;
  • Bloodlessness og smertefrihet av metoden;
  • Intervensjonen utføres under lokalbedøvelse;
  • Muligheten for laserkoagulasjon hos gravide kvinner. Dette er en svært viktig fordel, siden gravide kvinner ofte trenger profylaktisk styrking av retinalfartøyene.
  • Resultatet oppnådd er ikke stabil og blir stadig avtagende;
  • Kanskje en kraftig økning i intraokulært trykk umiddelbart etter prosedyren eller i postoperativ periode med inflammatorisk ødem på retina;
  • Laseren kan skade kapillærene i iris, epitelceller eller kjellermembranen;
  • På stedet av laseren kan det dannes adhesjon:
  • Har en aldersgrense;
  • Korrigerer ikke alderssynthet.

Laser koagulering av retina bidrar til å oppnå følgende effekter:

  • Beskytter netthinnen mot skade;
  • Forbedrer blodsirkulasjonen og følgelig næring av netthinnen;
  • Forbedrer lindringen av fundus;
  • Hjelper med å eliminere tumorblodene
  • Eliminerer deformeringen av øyebollet.

Ruptur og løsrivelse av retina krever akutt inngrep av kirurgen. Tidspunktet for operasjonen avhenger imidlertid av graden og type skader på netthinnen:

  • Hvis det er en lokal pause uten avtak, bør laser koagulasjon utføres senest en uke senere. Jo raskere operasjonen er fullført, jo færre komplikasjoner vil oppstå i fremtiden.
  • Hvis gapet er ledsaget av jevn liten løsrivelse, bør laser koagulasjon utføres i nødstilfelle.
  • Hvis det ikke er rive på netthinnen, men det er dets trekkraft (spenning), blir operasjonen gjort på en planlagt måte.

Hvordan utføres operasjonen?

Først blir pasienten gitt sykloplegia - utvidelse av eleven ved innstikking av spesielle dråper i øyet. Dette er en viktig betingelse som gjør operasjonen mer komfortabel. Derefter faller bruken med en bedøvelsesvirkning.

Prinsippet om laseren

Laserkoagulasjon, som har egenskapen til å øke temperaturen kraftig på eksponeringsstedet. Når dette skjer, oppstår protein denaturering og vevet brettes (koagulert). På grunn av denne effekten oppnås tett lodding av koroid og retina.

Installasjonen i seg selv består av to lasere. En (rød) har lav effekt og er designet for forsiktig sikte. Den andre laseren er mye kraftigere og er designet direkte for koagulasjon.

Laser koagulering av retina under graviditet

Ved tynning eller risiko for retinal ruptur hos en gravid pasient, foreskriver legen profylaktisk perifer laserkoagulasjon. Retina er laser fusjonert til hornhinnen i steder av mulige brudd.

Vevet i de områdene som berøres av laseren er ard, og netthinnen er ordentlig festet til hornhinnen. Prosedyren gir ingen smerte og om noen få minutter går pasienten hjem.

Laseroperasjon utføres i de to første trimesterene, det er forbudt i siste trimester. Restaurering av et skadet øye etter at prosedyren tar 60-120 minutter.

Hvis det ikke er gjentatte dystrofiske forandringer på netthinnen, lar legen pasienten å føde naturlig.

Denne operasjonen gjør at du kan styrke forbindelsen til netthinnen med hornhinnen, men hjelper ikke til å takle for strukket fundus eller et forstørret øyeboll. Beslutningen om uavhengig fødsel er tatt av legen, mens han tar hensyn til retina og reseptordelene.

Mange kvinner vet ikke hvordan de skal skje på riktig måte, på grunn av dette øker risikoen for retinal detachement. En kvinne skal lære å presse ikke "i øynene eller ansiktet", men "i skrittet", for dette må du spenne buksemuskulaturene, ikke øynene dine. Ellers kan en kvinne i arbeid skader øyefartøyene.

Kan jeg kjøre igjen

Etter forsterkning av laser retina, kan nye fokus av dystrofi og løsrivelse av retina utvikles. For å unngå synlige farer, må pasienten strengt følge anbefalingene fra legen.

Etter operasjonen er overdreven fysisk og visuell belastning strengt forbudt, noe som medfører at øyemembranene kan briste eller løsne seg. I slike tilfeller vil det bli nødvendig med re-laser koagulasjon.

Gjentatt prosedyre er nødvendig hvis den første operasjonen ikke ga det ønskede resultatet på grunn av sykdommens storhet og alvorlighetsgrad. Legen foreskriver en andre laserkoagulasjon dersom det er risiko for tilbakefall.

I alle fall, etter den første operasjonen, er det nødvendig å periodisk se på øyeleggen og følge hans anbefalinger nøye.

Funksjoner av den postoperative perioden

Pasienten kan gå hjem allerede flere timer etter operasjonen. Visuell skarphet i begynnelsen kan være svært lav, så det vil virke for ham at han ser gjennom tykk tåke. Men over tid forsvinner dette fenomenet og visjonen blir gjenopprettet.

Begrensninger etter laser koagulering av retina, legenes anbefalinger:

  • Bruk solbriller når du går utenfor.
  • Opprettholde optimalt blodtrykk og blodsukkernivå.
  • Unngå plutselige endringer i kroppsposisjon og hurtige bevegelser.
  • I løpet av måneden for å unngå overspenning.
  • Ikke gni øynene med hendene dine.
  • Etter laserkoagulering av netthinnen er det umulig å løfte noe tyngre enn 2 kilo.
  • I de første seks månedene etter operasjonen er det nødvendig å besøke en øyelege minst en gang i måneden.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner etter laserkoagulering av netthinnen

Til tross for det høye utstyret og det høye ferdighetsnivået til kirurgen, er ingen pasient immune fra komplikasjonene som kan oppstå etter laserkoagulering:

  • Grå stær. Kan oppstå på grunn av skade på objektivet ved hjelp av en laserstråle.
  • Hevelse av hornhinnen. Dette er en passerende reaksjon, som er ledsaget av en viss reduksjon i synsstyrken.
  • Forekomsten av glaukom. Noen ganger, på grunn av ødem i vevet, kan åpningen av det fremre kammer i øyet overlappe, gjennom hvilket det intraokulære fluidet kommer inn i systemisk sirkulasjon. Som et resultat øker det intraokulære trykket og et akutt angrep av glaukom kan forekomme.
  • Redusert synsstyrke ved skumringstid på dagen.
  • Kurvatur av konturene til eleven.
  • Skader på optisk nerve.
  • Vitreous detachment.
  • Retinal blødning.

Anmeldelser av pasienter som gjennomgår operasjon

Ifølge de fleste pasienter er laser koagulering en effektiv og sikker prosedyre som bidrar til å bevare syn. Det viktigste er å finne en god spesialist med høyt kvalifikasjonsnivå.

Prosedyren tolereres lett, tar omtrent 30 minutter. I motsetning til tradisjonell kirurgi, etter laserkoagulasjon, blir visjonen gjenopprettet etter 1-2 timer.

Svak rødhet og irritasjon av øynene er et normalt fenomen som forsvinner i seg selv etter et par timer. Relapses oppstod bare ved manglende overholdelse av pasientens anbefalinger fra legen.

Ifølge gravide pasienter er laser koagulasjon en smertefri og rask måte å styrke retina og gjenopprette normal syn.

Mange fremtidige mødre gjennomgikk normalt kirurgi og ble raskt gjenopprettet. I tillegg fødte de fleste av seg selv etter å ha deltatt på spesielle kurs. Visjonsproblemer etter fødselen ble ikke observert. For å unngå tilbakefall og komplikasjoner anbefaler unge mødre systematisk å besøke en øyelege.

Pasienter med diabetes er også fornøyd med resultatene av laseroperasjon. Planlagte undersøkelser gjør det mulig å raskt identifisere nye områder av degenerasjon av retina og gjennomføre forebyggende laserkoagulasjon.

Dermed er de fleste vurderinger av laser koagulering av retina positive. Negative vurderinger er mer sannsynlig å være forbundet med manglende overholdelse av enkle anbefalinger etter operasjon, selv om kvalifikasjoner til en lege også er et viktig punkt å vurdere.

Hvis du har opplevd laserkoagulasjon, gi tilbakemelding i kommentarene, er din mening viktig for oss.

Laser koagulering av netthinnen

Laser koagulering av retina - blodløs kirurgi på netthinnen, som er dannelsen av vedheft mellom retina og choroid som ligger under den. I lys av det lave traumet gjennomføres intervensjonen på poliklinisk basis for pasienter i alle aldre, inkludert de med kardiovaskulære patologier.

prosedyre

Essensen av intervensjonen er å "sveise" netthinnen til de underliggende vevene ved å skape en solid vedheft. Retina er "sveiset" med spesielle koaguleringslasere som forårsaker lokale mikrobrannskader.

Operasjonen utføres i en sittestilling. Varigheten av intervensjonen er 15-20 minutter. Trinn for trinn ser prosedyren ut som dette.

  1. Innstilling av elevens dilatasjonsoppløsning og bedøvelsesdråper.
  2. Montering av en tre-speil Goldman-linse. Det lar deg fokusere laseren på ønsket øyeområde.
  3. Virkningen på netthinnen med to lasere: lav effekt, brukt til sikte og høy effekt, og skaper lodding. 3-5 rader laseradhesjoner er nok til å danne en chorioretinal fusjon som forhindrer retinal detachment. Fusjon er dannet innen 10-14 dager.

Når det gjelder smerte, er de minimal. Legene advarer om at når en laser treffer en viss del av øyet, kan det oppstå smerte, men de er mer som prikker. Dette er bekreftet av vurderinger av pasienter som snakker om ubehag, men ikke om smerte. Ubehaget er forårsaket av lyslysets lyse lys, behovet for å fikse blikket på ett punkt og ikke å gjøre ekstra bevegelser.

Hvis koagulering av en stor del av retina er indikert, utføres prosedyren i flere stadier.

rehabilitering

For å unngå postoperative komplikasjoner er det viktig at du følger medisinske anbefalinger.

På den første dagen etter koagulasjon, ikke press øynene dine, bruk ikke kontaktlinser, briller.

I to uker:

  • fjern salt fra kostholdet;
  • slutte å drikke
  • minimere mengden væske du drikker;
  • bruke solbriller;
  • begrave hans øyne foreskrevet av lege dråper.

I løpet av måneden er alle typer fysisk aktivitet, sportsgrener forbundet med plutselige bevegelser, svinger utelukket. Også i denne perioden må du nekte å besøke badstuene og badene, stranden.

Etter koagulasjon er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse av en øyelege, først hver måned, deretter en gang hver tredje måned, deretter hver sjette måned.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

  • retinal dystrofi (alder inkludert);
  • vaskulær patologi av vener;
  • retinal detachment;
  • trombose av den sentrale venen eller retinale grener;
  • angiomatose (overdreven spredning av blodkar);
  • retinal tåre;
  • høy nærsynthet;
  • diabetisk retinopati og patologi forårsaket av hypertensjon;
  • retinale svulster (ondartet og godartet).

Mange oftalmologer foreskriver laserkoagulasjon hos pasienter med høy grad av nærsynthet før laserkorrigering. Også prosedyren utføres for gravide kvinner for å forhindre komplikasjoner under fødsel. Faktum er at i kølvandet på risikoen for retinalt ruptur øker. Hvis det er en slik mulighet, kan en oftalmolog foreskrive koagulering av netthinnen til en gravid kvinne i opptil 35-36 uker. Operasjonen krever tillatelse fra ikke bare en oftalmolog, men også en gynekolog.

Ved opacifisering av okularmedia, tredje og fjerde grad gliose, blødninger i fundus, dannelse av nye fartøy på iris, synsstyrke under 0,1, er laser koagulasjon kontraindisert. Sant er disse kontraindikasjonene ikke absolutt. Etter passende behandling er koagulasjonsprosedyren mulig.

Fordeler og ulemper

Risikoen / effektivitetsindikatoren er den viktigste når man bestemmer seg for muligheten for laserkoagulering av retina.

I 70% av tilfellene, etter laser "cauterization" av retina, forbedres synet, og risikoen for retinal detachment reduseres. Den aller neste dagen kan du begynne å utføre arbeidsoppgaver. Det er imidlertid nødvendig å overvåke blodtrykket og eliminere fysisk aktivitet for hele vekstperioden av nye vev og kar. Bare en lege kan dømme suksessen til intervensjonen, som under undersøkelsen av periferien til fundus (hver 6 måneder) følger utseendet på nye områder av retinal degenerasjon.

fordeler

Laserkoagulasjon har flere fordeler, inkludert:

  1. ikke-kontaktmetode for eksponering, der risikoen for smittsomme og andre komplikasjoner reduseres til null;
  2. ikke behov for spesiell trening og lengre sykehusopphold
  3. bruk under koagulering av lokalbedøvelse, unngå mange av de komplikasjonene som kan oppstå under generell anestesi;
  4. muligheten for å utføre prosedyren for personer i alle aldersgrupper, gravide kvinner (opptil 35 uker);
  5. enkelhet i rehabiliteringsperioden;
  6. smertefri.
  • forbedre blodtilførselen og ernæring av netthinnen;
  • hindre skade på det;
  • forbedre lindringen av fundus;
  • fjerne tumorformasjoner;
  • eliminere deformitet av øyebollet.

komplikasjoner

Har laser koagulasjon og dens komplikasjoner. Oftest er de mindre, er forbundet med laser eksponering, er midlertidige. For eksempel forsvinner konjunktiv rødhet og hevelse i hornhinnen, sammen med forringelse av syn, flere dager etter prosedyren, og visjonen gjenopprettes.

Hvis en postoperativ inflammatorisk prosess utvikler seg, vil en spesialist foreskrive passende øyedråper (Tobrex og andre). I noen pasienter, etter koagulering, observeres fenomenet tørrøysyndrom. Utilstrekkelig produksjon av tårevæske forårsaker følelse, tørrhet, brennende og ubehag. Ubehagelige symptomer kan fjernes med fuktighetsgivende øyedråper. I fremtiden, når funksjonene til øyekonstruksjonene er fullstendig restaurert, vil ikke bruk av disse verktøyene være nødvendig.

I enkelte tilfeller, når laseren er i hendene på en inkompetent spesialist, kan det oppstå mer alvorlige problemer. Hvis et punktbrenningspåføringssystem påføres feil sted, vil synetap forekomme. Det er også mulig:

  • konjunktivitt infeksjon;
  • økt intraokulært trykk;
  • utvikling av katarakt (oversvømmelse av linsen);
  • endre formen på linsen og iris;
  • uskarpt skumring
  • krumning av konturene til eleven;
  • utseendet på mørke eller lyse flekker, andre feil i det visuelle feltet;
  • retinalblødning, nedsatt optisk nerve, glansløs løsrivelse (oppstår når koaguleringsmidler påføres ukorrekt under prosedyren);
  • uopprettelig tap av syn.

anmeldelser

Tilbakemelding fra de som har gjennomgått en prosedyre for koagulering av retina, for det meste positive. Operasjonen gir nesten ikke smerte og ubehag, uforutsette komplikasjoner. Noen pasienter klager over mild prikking, svimmelhet eller kvalme under prosedyren, men disse bivirkningene er forbigående.

Laser koagulasjon er en ganske enkel, effektiv og lav-effektmetode for forebygging av retinal detachment. Og de eneste betingelsene for et vellykket resultat av prosedyren er den høye profesjonaliteten til legen og pasientens gjennomføring av de foreskrevne anbefalingene på rehabiliteringsstadiet.

Magazine rubrikker

Retinal detachement er en alvorlig sykdom som uten rask behandling fører til tap av syn. For tiden er det mulig å kurere retinal detachment bare ved kirurgi. Det er to typer operasjoner for behandling av retinal detachment: ekstrascleral, når kirurgi utføres på overflaten av sclera og endovitreal, der operasjonen utføres fra innsiden av øyebollet.

Kirurgisk ekstrascleral fylling med retinal detachment, mulige komplikasjoner etter kirurgi

Målet med ekstrascleral fylling, som enhver annen operasjon for behandling av retinal detachment, er å bringe det frittliggende området nærmere epitelet.

Forløpet av operasjonen:

  • Det nøyaktige stedet for retinal detachement er bestemt, en silikonfylling er laget.
  • Etter konjunktivinnsnittet, er forseglingen overlappet på scleraen, festet med suturer.
  • Om nødvendig, drenering av det akkumulerte væsken.
  • I noen tilfeller innføres en spesiell dilatasjonsgass i øyekaviteten.
  • Operasjonen er fullført ved å stikke langs konjunktivinnsnittet.

Gjenopprettelse av syn etter påføring av segl oppstår vanligvis innen 2-3 måneder. Ved eldre pasienter tar gjenoppretting en lengre periode.

Etter ekstrascleral fylling, er visjonen ofte ikke fullstendig restaurert. Graden av gjenoppretting avhenger av hvilke avdelinger som er involvert i løsrivingsprosessen og hvor lenge retinal løsningen begynte.

Komplikasjoner etter ekstrascleral retinal restaureringer er delt inn i 2 hovedgrupper:

  • Komplikasjoner av den tidlige postoperative perioden - frigjøring av choroid, infeksjon i det kirurgiske såret, utelatelse av øvre øyelokk på grunn av muskeloverdrivelse, ubalanse i øyemuskulaturen, økt intraokulært trykk.
  • Komplikasjoner av sen postoperativ periode - dannelse av grå stær, eksponering av implantatet og mulig infeksjon, dannelse av mikrocykler, membraner og fokalisering av degenerasjon, utvikling av nærsynthet.

Funksjoner av operasjonen ekstrascleral ballooning i behandlingen av retinal detachment

Extrascleral ballooning utføres med ukomplisert retinal detachment. Operasjonen utføres ikke i tilfelle av omfattende brudd, hvis retinal løsrivelse er komplisert ved glatt blødning.

Operasjonsforløpet: En spesiell ballong med et kateter settes inn bak øyet, når væsken injiseres, øker den og skaper trykk på scleraen.

I tillegg er skallet styrket ved hjelp av laserbestråling - laserkoagulasjon. Ballongen fjernes etter 5-7 dager.

Suksessen med denne metoden for behandling av retinal detachment er ca. 98%. Imidlertid kan følgende komplikasjoner utvikles etter operasjon: økt intraokulært trykk, utvikling av katarakt, blødninger.

Endovitreal kirurgi - vitrektomi - til behandling av retinal detachment

Vitrektomi - delvis eller total fjerning av glasslegemet. Den fjernede glasslegemet erstattes med kunstige polymerer, bobler med gass eller olje, balansert saltløsninger.

Operasjonen er kontraindisert i alvorlige hornhindeopasiteter, samt store endringer i optisk nerve og netthinnen.

Forløpet av operasjonen: Gjennom tynne punkteringer blir vevene i den glittende kroppen fjernet fra omløpet, og deretter blir kauterisering av retinalseksjonene med en laserstråle, komprimering av løsningen, restaurering av retinitetens integritet utført. Kirurgi tar vanligvis 2-3 timer.

Endovitreal kirurgi i behandling av retinal detachment har vist seg å være et effektivt middel for å gjenopprette eller forbedre syn.

Mulige postoperative komplikasjoner: endophalmitis - betennelse i øyets indre membraner, økt intraokulært trykk, hornhinneødem - akkumulering av væske under øyets gjennomsiktige membran, spredning av nye blodkar på overflaten av iris og utvikling av neovaskulær glaukom.

Gjenoppretting etter operasjon med retinal detachment, prognose for syn og regler for pasienten

Varigheten av den postoperative gjenopprettingsperioden, samt graden av synsgjenoppretting, avhenger av type operasjon, typen retinal detachment, pasientens alder, behandlingsmetode og mange andre faktorer. For eksempel, etter ekstrascleral fylling, er gjenopprettingstiden 2-6 måneder.

Individuelle anbefalinger for den postoperative perioden utvikles av den behandlende legen for hver pasient.

Blant de generelle reglene bør noteres:

  • Overholdelse av seng eller halv seng modus.
  • Utelukkelsen av tung fysisk anstrengelse.
  • Eliminering av vaskemiddel i øynene.
  • Bruk av desinfeksjonsmidler og antiinflammatoriske øyedråper.
  • Regelmessig besøk til en øyelege.

Etter operasjon for retinal detachment

For en måned siden, hadde en operasjon på retinal detachment. Retina ble avskallet fra 6 til 12, det var 3 pauser. En lukket subtonal vitrektomi, en endotamponade med en lett silikon og endolaserkoagulering av retina ble utført. Etter operasjonen anbefales det å ligge med forsiden ned og gå, hodet ned. Nå er det en liten glød på øyets periferi (spesielt på siden og på toppen), siden synsfeltet er litt redusert. Legene sier: "Alt er bra, netthinnen er sammenhengende." Spørsmål: Er disse symptomene vanlige etter operasjonen?

Skrevet av: Андрей Spørsmålet blir spurt: 13.11.2007 14:46:44

[1] De oppførte symptomene av seg selv indikerer ikke et patologisk forløb av den postoperative perioden, selv om deres betydning kun kan bestemmes ved undersøkelse.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 13.11.2007 21:58:02

[2] 4 måneder etter operasjonen blir silikon fjernet. Ved utslipp er retina tilstøtende, jeg føler ikke lyset blinker, som før. Visjonen er normalisert. Ett spørsmål. Når jeg ligger på ryggen min, blir det ingenting. Når jeg flytter øyet, går eller bøyer, begynner små bobler, mørke flekker og støv å fly opp og begynner å fly fra bunnen. Når jeg løfter hodet mitt eller ligger på ryggen min, hviler det seg. Alt oppløses i luften og forsvinner. Hva er det - restene av silikon eller reaksjonen av en svekket retchak på fjerning av silikon? Hvor farlig er det?

Skrevet av: Andrey Skrevet på: 02.11.2008 12:35:01

[3] Ja, det ser ut til at disse er noen heterogeniteter i glasslegemet - resterende opasiteter, rester av PFOS og / eller silikon. Dette i seg selv er ikke farlig.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 02.11.2008 20:07:59

[4] Trenger du hjelp! Et nytt problem har oppstått: hornhinnen har vokst dim. Etter operasjonen med å fjerne silikonet i løpet av uken, sikret synet, så jeg 3-4 linjer på bordet. Deretter dukket opp en tåke foran øyet. Effekten av gjørmete glass. Jeg ser ikke en enkelt linje.

Etter operasjonen var det en liten erosjon av hornhinnen (nesten herdet). Øyetrykk 19. Kan det være at den resterende silikon faller på hornhinnen og irriterer den? I senteret, hvor operasjonen ble utført, sier de at silikon er så liten at den ikke kan forårsake hornhindeforstyrrelser. De sa at de alltid måler øyetrykk. Fortell meg hva som kan forårsake hornhinneforstyrrelser og om det er mulig å insistere på at kirurger fjerner silikonresten igjen? Takk

Skrevet av: Andrey Skrevet på: 02/24/2008 11:40:11

[5] For 14 måneder siden hadde jeg en operasjon for retinal detachment i mitt venstre øye (sirkel, frigjøring av subretinalvæske og cryopexy av retina) da gjorde jeg koagulasjon 3 ganger. Nå visjon OD: 0,05 - 3,75 cyl-3,0 akse 3 grader. = 1,0, OS: 0,09 - 6,5 sylinder-3,0 akse 175 grader = 0,3-0,4 Spørsmål: Nå ble jeg tilbudt å fjerne silikonet, hva er muligheten for gjentatt delaminering, og hvor vanskelig er denne operasjonen og rehab etter?

Skrevet av: Dinara Skrevet på: 01.11.2011 16:31:17

[6] Sannsynligheten for tilbakefall kan ikke vurderes uten inspeksjon. Det varierer fra 0 til 100%. Hvis silikonfjerning er foreslått, ser ikke legen en umiddelbar trussel om re-retinal detachment. Operasjonen for å fjerne silikonet er teknisk ganske enkelt for en spesialist. Etter 1 måned etter operasjonen, under normal postoperativ periode, vil det være mulig å komme tilbake til arbeid.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 01.11.2011 19:54:40

[7] Hei! Jeg hadde retinal detachment om operert på injisert silikon etter pumpet ut og deretter byttet linsen! Jeg er plaget av resterne av silikon. Er det mulig å bli betjent på og fjern silikon? Hvilken konsekvens kan det være?

Skrevet av: Jean Publisert på 02/07/2011 18:32:56

[8] Du kan prøve. Dessverre virker dette ikke alltid. Listen over mulige komplikasjoner av inngrep på glasshulen er enorm. Jeg tror ikke du vil vite alt dette. Heldigvis er sannsynligheten for komplikasjoner lav.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 03/07/2011 12:02:24

[9] Jeg vil spørre om du kan gå på kino etter operasjon, retinal detachment. Operasjonen ble gjort for 10 dager siden.

Skrevet av: Алёна Publisert på: 19.11.2011 10:06:59

[10] Du kan. Du hadde sannsynligvis dystrofi, ikke en frigjøring. Ellers vil du fortsatt lyve, kanskje ikke på sykehuset, men hjemme, du akkurat og klaget over de vondt og vassen øynene, uten å tenke på at du kunne gå på kino.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 11/20/2011 22:06:27

[11] Hei. Ektemann 16.11. gjennomgått operasjon på venstre øye for retinal detachment. Jeg vet ikke alle dataene. 17.11. de gjorde en injeksjon under øyet, hvorpå øyet svulmet og et blåmerke dukket opp, som om det ble slått. Øyet ble ikke åpnet helt 19.11. I dag er 21.11. Mens jeg fortsatt var på sykehuset, la jeg merke til at det opererte øyet var å klippe, se bort og ikke rett, som før. Legen sa først at alt var fint og ønsket å bli utslettet, men etter at mannen hennes pekte på en slik feil, svarte han at de hadde satt et segl der og forlot mannen sin på sykehuset. Hva kunne ha skjedd som førte til skurken? Mugla er en medisinsk feil?

Skrevet av: Наталия Publisert på 21/11/2011 17:54:41

[12] I nedadgående sannsynlighet: enten forseglet seglet, eller en av musklene som beveger øyet, er skadet under operasjonen, eller skaden oppstod under injeksjonen. Som regel går disse tingene med tiden. Begrepet "feil" er ikke hensiktsmessig her, siden selv de mest erfarne og oppmerksomme leger har slike problemer. Det siste du trenger nå for familiens velvære er å lete etter den skyldige legen.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 11/21/2011 10:00:38 PM

[13] Jeg har hatt en retinal detachment kirurgi. Operasjonen ble gjort 18 dager siden. Du kan spørre når du kan gå til badstuen, svømmebassenger og kino. Og når du kan bære tungt.

Skrevet av Alyona Skrevet på: 25.11.2011 10:50:52

[14] Det anbefales vanligvis ikke å besøke badstuen i 2-3 måneder etter operasjonen for retinal detachment. svømmebasseng - minst 3 måneder, kino - i 1 måned. Bærevarer mindre enn 5 kg er vanligvis ikke forbudt. Det anbefales å diskutere slike problemer med kirurgen din, siden han kan ha en mening som avviger fra det som er uttrykt ovenfor.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 25.11.2011 21:14:57

[15] Mor gjennomgikk kirurgi for retinal detachment, pumpet silikon. Det har vært 12 dager etter operasjonen, og øyet er fortsatt sårt og vassen. Drikker smertestillende. Kan du fortelle meg hvor lenge denne tilstanden vil fortsette og er det normalt?

Skrevet av: Елена Skrevet på: 05.12.2011 10:53:23

[16] Selvfølgelig kan jeg ikke vite hvor lenge dette vil vare. Din mor hadde en av de vanskeligste operasjonene i oftalmkirurgi, så tilstedeværelsen av smerte er ikke noe ekstraordinært. På den annen side, uten inspeksjon, kan jeg ikke si at hun har det bra.

[17] I august i år lastet jeg ned silikon. De sa at etter 3 måneder vil den bli fjernet. Men det var et tilbakefall og jeg ble operert på flere ganger. Når vil nå fjerne silikonet - er ukjent. Visjon er for øyeblikket 10% med korreksjon. Fortell meg, kan det til og med stabilisere seg? Og også, kan alle disse inngrepene påvirke mitt utseende, det vil si mørkere det opererte øyet osv.? Når kan jeg begynne å ta bilder? (Jeg jobber som modell)

[18] Stabilisering er mulig.

Øyegapet (graden av åpning av øyet) etter operasjon for retinal detachment i lang tid (måneder) forblir innsnevret, selve øyet er rødt. Dette er en helt naturlig situasjon. Du kan begynne å skyte, basert på vurderingen av utseendet ditt - enten din egen eller fotografen.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 2011-12-21 22:07:30

[19] For meg på 10/12/11, nøyaktig en måned etter oppdagelsen av løsningen 1h til 7h med fangst av den okulære sonen ble operasjonsoperasjonen utført: Posterior total vitrektomi, Retinotomi, Laser koagulering av netthinnen, Langtids vitale hulromtamponade med silikonolje. Operasjonen for å fjerne silikon anbefales etter 6 måneder, er den for lang? Er det mulig å gjenopprette visjon etter denne operasjonen? Nå er visjonen Vis OS = 0,15 Tn.

Skrevet av: Yuri Skrevet på: 10/01/2012 16:08:50

[20] Ikke for mye. Fristen foreskrives av den behandlende legen, idet vekten på skalaen bare veier hans / hennes kjente opplysninger om risikoen for gjentakelse av løsrivelse i ditt tilfelle og risikoen for komplikasjoner forbundet med langvarig opphold av silikonolje i øyet. I tillegg, i løpet av disse 6 månedene må du periodisk vise kirurgen din. Kanskje den første beslutningen vil bli endret i en eller annen retning, avhengig av utviklingen av situasjonen.

Med risiko for å se ut som en pessimist, vil jeg si at prognosen for gjenopprettelse av visjon i slike tilfeller er svært begrenset.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 01/01/2012 05:53:04

[21] Utført en hirorga operasjon på korking av netthinnen ved hjelp av silikon. Trenger jeg et bandasje på øyet i den postoperative perioden.

Skrevet av: Оксана Publisert på: 14.01.2012 1:07:33

Skrevet av: moderator Skrevet på: 02/24/2012 8:08:25 PM

[29] For en uke siden hadde jeg en sektoriell silikonfylling på høyre øye. Øyet er klart, det er ingen smerte, luftboblen forsvant for tre dager siden. Men: Jeg ser i venstre øvre hjørne av høyre øye, selv om det er redusert i størrelse, et bevegelig gjennomsiktig gardin som "går", om du skal se til venstre og oppover, og i dag har det skjedd en gjennomsiktig fold i det indre hjørnet av høyre øye og følelsen som om en kontaktlinse smeltet inn i øyets hjørne. Kan en silikonforsegling komme ut og "komme seg ut" i hjørnet av øyet? Det er ingen smerter, bare de følelsene som er beskrevet ovenfor, selv om jeg stadig drikker et antibiotika i øyet som foreskrevet av en lege. Oppfølging inspeksjon neste tirsdag. Takk på forhånd for ditt svar.

Skrevet av: Marina Skrevet på: 02/25/2012 3:11:50

[30] Det er usannsynlig at dette er en blanding av fylling, muligens en samling av slim på stedet av konjunktiv sutur eller dens fortykkelse. En inspeksjon på stedet av en økolog vil hjelpe deg med å håndtere dine klager.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 02/25/2012 8:28:52 PM

[31] Jeg ble operert for 6 måneder siden, og nå er jeg forstyrret av liten luminescens på øyets periferi (spesielt fra siden og oppover), det laterale synsfeltet er litt redusert, det nedre og øvre synsfeltet er litt redusert, det har blitt veldig dårlig å se.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 03/05/2012 21:05:40

[34] Hei! Hun ble innlagt på sykehuset med en diagnose av retinal detachment med flere brudd, inkludert makulær, brudd, TAC B, ødeleggelse av glaskroppen, startkatarakt i høyre øye. 13.07.11g. Operasjonen ble utført: Vitrectomy, den indre membranmembranen ble fjernet, en gas tamponade (20% С3F8), en dynamisk sirkel. 07.09.11g. endret linsen. Det har vært 11 måneder etter operasjonen, det er ingen klarhet, og alt er skævt. Fortell meg vær så snill, vil visjonen min bli bedre med tiden, eller vil du det? Takk på forhånd!

Skrevet av: Kjærlighet Skrevet den 17.05.2012 14:46:12

[35] Sannsynligvis vil det ikke være noe høysyn med en slik diagnose. Dine klager kan vedvare, til tross for det vellykkede anatomiske resultatet av kirurgisk behandling, gitt at det er strukturelle endringer i makulaen. Konstant overvåking av retinaltilstanden til et sunt øye er nødvendig.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 17.05.2012 21:08:19

[36] Hei. Etter en øyeskade, tåre og løsrivelse av en bug, de gjorde en krets og introduserte gass, fortell meg når du kan komme bak rattet og sport minst i vekt og hvordan du oppfører seg etter operasjonen.

Skrevet av: Anton Skrevet den 28.05.2012 19:15:33

[37] Bak rattet for kjøring på glatte veier, kan du sette deg ned umiddelbart, og du vil føle at de tilgjengelige visuelle funksjonene er tilstrekkelige for sikker kjøring.

Sportsaktiviteter fremkaller gjentagelse av retinal detachment. Sannsynligvis vil de bli forlatt i 3-4 måneder. Generelt er dette et spørsmål til legen som behandler deg.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 05/29/2012 21:47:58

[38] Hei, jeg ble pumpet silikon 6 år siden etter løsningen, men det var farlig å fjerne det, og de sa at det var farlig, og jeg så ikke noe, bare et lite lys fra dette øyet begynte å klippe meg litt. Jeg er en ung jente som bekymrer meg mye. Er det mulig å returnere et lite syn?

Skrevet av: alexander Skrevet på: 30.05.2012 1:49:36

[39] En intern undersøkelse er nødvendig. Silikonolje i glasslegemet, som regel, fører over tid til utvikling av kompliserte katarakt. fjerning av som kan noe bedre syn. Kontakt vår klinikk for råd.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 05.30.2012 10:30:53

[40] Hei, jeg hadde en operasjon på retinal detachment 1 måned og 20 dager siden. Kan jeg fly på fly, i så fall, etter hvilken tid? Eller med en gang?

Skrevet av: Hakim Skrevet på: 30.05.2012 10:25:40

[41] Nå er flyreiser i ditt tilfelle ikke kontraindisert. Som regel, hvis under operasjon for retinal detachment, ble silikon innført i glasslegemet hulrom, så på flyet kan du fly i 3 dager, hvis luften - i 5-6 dager, hvis gass - i 3 uker.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 05.30.2012 10:30:53

[42] Hei, jeg er interessert i et slikt spørsmål. Jeg har en retinal retinal, i vulgært år ble silikon pumpet inn, etter 6 måneder det emulgerte og en dimmer linse oppstod. når du bytter linsen, erstattet silikonet, fordi tilbakefall av retinal detachement oppstod. På dette tidspunktet har silikonet falt inn i kameraets forside. Legen sier å sove på den opererte siden, men det er smerter. hvilken side skal jeg sove på og hva er årsaken til å finne silikon? Takk på forhånd for ditt svar.

Skrevet av: igor Skrevet den 05/06/2012 19:31:29

[43] Tilstedeværelsen av silikonolje i kaviteten i fremre kammer kan kompliseres av en økning i intraokulært trykk, utviklingen av uveitt. dystrofiske prosesser av hornhinnen. Med nøyaktig hva smertsyndromet ditt er forbundet med, er jeg ikke sikker på hvordan du skal svare - du må konsultere legen din.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 05/06/2012 23:03:32

[44] God dag. Den 24. mai ble jeg behandlet med den operative behandlingen av høyre øye: dynamisk oppringing, episkleral fylling, frigjøring av SRH, kryoksyre av sclera. I august planlagt profylaktisk laser koagulasjon av det andre øyet. Alle begrensninger i den postoperative perioden er klare; vektbegrensning, ikke les, ikke arbeide i skråningen, etc. Jeg har et spørsmål: hva er restriksjonene i sex? Kjære mann venter tålmodig.

Skrevet av: Vera Publisert på: 06/29/2012 14:21:30

[45] Før profylaktisk laserkoagulasjon kan du ha sex ved å unngå fysisk anstrengelse fra din side.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 06/30/2012 10:00:24

[46] Hei! Etter en grundig undersøkelse ble diagnosen AHREST gjort. Manifestasjoner - flere sorte prikker, blonder. Syn er ikke ødelagt, men fenomenene forstyrrer. Er det for alltid? Og hva kan gjøres?

Skrevet av: Elena Skrevet på: 30/06/2012 9:11:39

[47] Hvis det ikke ble identifisert i prosessen med en grundig undersøkelse av retinaens patologi, vil du snart tilpasse seg manifestasjoner av vitreous detachment. Det er ingen effektiv metode for konservativ behandling av glansete opasiteter.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 01/07/2012 20:29:26

[48] ​​God dag! Og hvilke restriksjoner og hvor lang tid vil det være nødvendig å observere etter laser koagulasjon? Jeg selv skal ikke ha på seg, men den visuelle belastningen. Jeg jobber 80% av tiden på datamaskinen.

Skrevet av: Vera Publisert på: 07/07/2012 2:13:54 PM

[49] Innen 5 dager etter laserkoagulering av retina, anbefales det å redusere volumet av væske som forbrukes til 1-1,5 liter / dag, for å forlate sterk kaffe og alkoholholdige drikkevarer, med kontaktlinser. I løpet av måneden, bo i et varmt bad og vektløfting er utelukket. Du kan lese og jobbe på en datamaskin neste dag etter operasjonen.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 07/06/2012 10:30:40 PM

[50] Hei. Diagnose: OD-Retinal-avtakelse, uendret, subtotal, perforert trekkraft, 2. katt. tyngdekraften. Drift - Sirkulære nedsettelser av sclera med frigjøring av subretinalvæske gikk uten komplikasjoner. Ved utslipp: Vis OS = 1.0 Retina er ikke nok, det er et gap og bunnen av retina skal øke. Oftalmologen sa at netthinnen ser ut til å stikke seg allerede. Spørsmål: 1. Visjon i 2 måneder etter operasjonen forbedret ikke litt, er det på grunn av selet og den nye formen på øyet? Kan jeg håpe på en bedre utsikt. 2. Er det mulig å sitte på en datamaskin i denne tilstanden? Hvor mange timer om dagen eller hvor mange minutter er mulig? 3. Og når det er spesielt mulig å trekke opp på baren minst 50 ganger om dagen, hjelper ikke lading heller å holde Mine krefter i kroppen. Takk for svaret på forhånd.

Skrevet av: Parviz Publisert på: 07/13/2012 9:55:19

[51] 1. Kurgovoye-inntrykk av scleraen fremkaller utseendet av en liten grad av nærsynthet. Kanskje vil visjonen bli bedre når du velger et kontaktlinse, men mye avhenger av funksjonens funksjonelle evne.

2. Arbeid på datamaskinen er ikke kontraindisert for deg.

3. Dette spørsmålet er bedre for deg å diskutere med legen din etter å ha undersøkt den anatomiske tilstanden til netthinnen.

Skrevet av moderator Skrevet på 07/14/2012 11:51:45

[52] Hei. Sannsynligvis et dumt spørsmål, men fortsatt. Det var retinal detachment. Kan jeg rense løkene etter operasjonen?

Forfatteren: Daria Skrevet på: 07/14/2012 12:35:52

Skrevet av: moderator Skrevet på 07/15/2012 2:52:28 PM

[54] Fortell meg, vennligst etter hvilken tid etter at operasjonen på retinal detachment (silikon injiseres) kan du jobbe på datamaskinen og i hvor mange timer?

Skrevet av: Marina Skrevet den 15.07.2012 17:57:24

[55] I de første 7-10 dagene etter operasjonen, arbeid bare på datamaskinen når det er nødvendig. I fremtiden kan du gå tilbake til normal modus for visuelle belastninger.

[56] Hei. Jeg har hatt operasjon for retinal detachment to ganger. Den første i to faser i 2007 er en sirkulær innrykning av sclera, silikon, koagulering, deretter fjerning av silikon. Andre gang i september 2011 den første fasen med silikon. den andre silikonfjerning og linserstatning i februar 2012 Nå bekymrer synlighetens uklarhet, som om silikonet ikke er helt fjernet. Vil det passere? Uansett vitaminer og matvarer du vil anbefale for profylakse. * For eksempel med lutein? Milgamma? Og er det mulig å delta i bordtennis. Jeg spiller på semi-amatør nivå, men heller seriøst? Takk))

[57] 1. Dine klager kan være relatert til oversvømmelse av bakre kapsel. som ofte observeres etter at linsen er skiftet ut.

2. Det er ingen grunnleggende forskjell i vitaminer, ta noen tillatelse fra Helsedepartementet.

3. Muligheten for å spille sport avhenger av den anatomiske tilstanden til netthinnen og er bestemt etter helsekonsultasjon med legen din.

Skrevet av moderator Skrevet den 02/08/2012 15:00:22

Skrevet av: марина Publisert på: 05/08/2012 19:53:41

[59] Det er sannsynlig at eksisterende ptosis kan korrigeres ved kirurgi. En intern eksamen er nødvendig.

Skrevet av: moderator Skrevet den 05/08/2012 21:02:41

[60] Hei! veldig interessert i spørsmålet. 4. juli hadde en operasjon på sektoriell løsrivelse. syn nesten restaurert. (var -5). på det andre øyet den samme løsningen. bare mye mindre. hun ble lagt merke til ved undersøkelse på det første øyet. på samme sted. Operasjonen blir 17. august. dvs. denne fredagen.

spørsmålet er dette. ingenting plager meg nå. En måned etter at den første operasjonen har passert, er det fortsatt tid før den andre. Kan jeg gå til skjønnhetssalongen og male øyevippene? Jeg vil virkelig ikke bli blek etter den andre operasjonen i en annen måned.

Skrevet av: voda Skrevet den 08.12.2012 10:51:50

[61] Hvis du ikke er sikker på om det ikke finnes en mulig allergisk reaksjon på fargeproduktet, er det bedre å utsette denne kosmetiske prosedyren. I resten - det er ingen kontraindikasjoner.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 08/13/2012 4:39:08

[62] Hei! Høy grad av nærsynthet, det var retinal detachment, alt som kunne gjøres i oftalmologi for å feste retina, jeg passerte alle stadier og til slutt pumpet silikon 5000, et år senere fjernet jeg den kompliserte katarakt. øyet ser fortsatt ikke noe av sømmen fordi bakkapselen er ikke særlig synlig i øyets fundus, jeg har et spørsmål om det er mulig å fikse det med en laser og om det er nødvendig å fjerne silikonet. Takk

Skrevet av: Olga Publisert på 14/08/2012 21:08:16

[63] En intern undersøkelse er nødvendig. Hvis det ikke er mulig å utføre laserdisseksjon, er den bakre kapselen overskyet. mulig kirurgisk inngrep. Silikonolje er ikke nødvendig å fjerne.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 08/16/2012 11:03:13 PM

[64] God ettermiddag! Vennligst fortell meg. Jeg fikk en retinale tilstand i det venstre øye og ble tilbudt vitrektomi. Jeg leser at mulige komplikasjoner av en gjeng og pluss resultatet ikke er garantert. Hva om jeg ikke gjør denne operasjonen, hva truer det? Takk på forhånd!

Skrevet av: Svetlana Skrevet på: 16.08.2012 19:27:29

[65] Uten kirurgi kan dette true dannelsen av et makulært hull og en signifikant syn i syn.

Skrevet av: moderator Skrevet den 22.08.2012 14:25:31

[68] God ettermiddag! Jeg har en komplisert myopi av høy grad på ett øye siden barndommen - 12-15 dioptre. I 1987 var keratotomi og LKS. Likevel. Visjonen har ikke blitt bedre, med briller - 9 på OS ser jeg bare tre linjer. OD - en liten grad av nærsynthet. hypermetropi. I august 2012 ble det oppdaget en glansløs avstand på østen i venstre øye. traksjonssyndrom. pre-ruptur av makulaen. subretinal fibrose. En historie med type 2 diabetes. Er det mulig å ta et skudd i den lysende kroppen av lucentis i en slik situasjon? I komplikasjoner etter introduksjonen er det retinal detachment. Vil denne tilstanden øynene? Og er det nødvendig å lage lucentis i øyet med + 1,75D?

Skrevet av: Gulnara Publisert på: 03/09/2012 17:47:52

[69] Det er en liste over indikasjoner på intravitreal administrering av Lucentis. der traksjonssyndromet med en pre-ruptur av makulaen ikke er inkludert. Det er fornuftig å konsultere en kirurg om vitrektomi.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 04/09/2012 16:27:23

[70] Hei, jeg er veldig redd for visjonen min, så jeg ønsket å spørre deg. Operasjonen på venstre retinalavhengighet til venstre ble gjort den 08/24/20012, etter at operasjonen så jeg kjedelig, men bedre, nå ser jeg verre, det var striper midt i øyet. som om hårene i øyet og turbiditeten ble mer, gikk den tredje uken, og øynet åpnet ikke fullt ut bare halvparten, i området. på inspeksjon og på ultralydet for å gå bare i oktober. Hva skjer med øynene mine normalt? Veldig bekymret. Lyudmila 37 år

[71] Dine klager er sannsynligvis knyttet til noe heterogenitet i glasslegemet. De oppførte symptomene selv er ikke det patologiske løpet av den postoperative perioden, men deres betydning kan kun bestemmes ved undersøkelse og undersøkelse.

Fortell meg om du hadde en frigjøringskirurgi for to måneder siden, og da dukket opp en "møl" i øynene igjen, hva betyr det.

Skrevet av: Vann Publisert på 09/12/2012 9:18:33

[73] Dette betyr at det er en oversvømmelse av det glittende legemet. Hvilken effekt dette symptomet kan få på tilstanden av netthinnen i ditt tilfelle, vil bli bestemt ved intern undersøkelse.

Skrevet av: moderator Skrevet den 09.12.2012 17:01:40

[74] God ettermiddag! Det var kirurgi for å fjerne silikonet etter retinal detachment. Innført gass. Før operasjonen ble øyet med silikon sett, nå ser det ikke noe. De sier at etter 2 uker vil det stabilisere seg, men i løpet av 4 dager skjer ingenting. Alt kan vite, vennligst fortell meg

Skrevet av: Ivan Publisert på 15.09.2012 17:35:41

[75] Det er mest sannsynlig å bestemme det funksjonelle resultatet av operasjonen, det er nødvendig å vente på resorpsjonen av gassen introdusert i det vitale hulrom (10-14 dager).

Skrevet av: moderator Publisert på 16.09.2012 12:35:47

[76] God dag. Jeg hadde en operasjon på høyre øye, løsningen av seglet, laserkolagulasjonen og husket ikke noe, etter en uke ble silikonet fjernet og pumpet. Operasjonen ble gjort 3. juli, den andre 10. juli. En måned senere kom de til en kontroll og han fortalte legen at svulmet ikke sov, foreskrev han Retinalamin, Dexon og Emoksipin og fortalte ham om å komme om en måned. Snart vil vi gå, MEN mitt øye klipper til høyre og det er en liten sky som det var midt i veien (det er vanskelig å se) litt høyere en slags uforståelig linje som en skje i et glass vannbrudd (en lignende situasjon) De fortalte meg å ligge på ryggen min, men jeg vender om natten! Vil strabismus rette eller trenger operasjon?

Skrevet av: Artem Publisert på 27.09.2012 19:44:09

[77] Squint. sannsynligvis på grunn av lav syn i sårøyet. Som regel blir en slik skur ikke eliminert uten kirurgi.

Visuelle symptomer kan snakke om mange ting: om silikon i glasslegemet, ufullstendig tilstøtende av retina, epiretinale membraner. om gjentakelse av frigjøring. Trenger å bli testet.

Skrevet av: moderator Publisert på 27.09.2012 21:44:10

[78] Hei. Takk for din hjelp. I går var en lege om utbrudd, alt er i orden. Retina ble operert for 1,5 år siden, gjennom hele den postoperative oppfølgingen, er alt normalt. Si med en sterk nasal obstruksjon (buet septum), det er farlig for øynene å blåse veldig sterkt, mens jeg føler sterkt press på øyet, selv om denne følelsen kan være subjektiv, men likevel.

Skrevet av: igor Publisert på 09/28/2012 12:38:24

Skrevet av: moderator Skrevet på: 09.30.2012 11:16:50

[80] Hei. For to måneder siden ble det utført en operasjon på liming av retina på venstre øye. Det var en nesten fullstendig løsrivelse. Jeg kunne se på den lyse solen og så ingenting. Vent, jeg ser nesten alt som kommer til syne, men bildet av enheten ser ut til å se under vann. Kanten av motivet er litt ødelagt. Og det viktigste er at bildet fra det opererte øyet skiftes i forhold til bildet av det sunne. Og ganske betydelig. Godt å telle penger. De blir to ganger mer. Fortell meg om bildene av objektet vil bli kombinert i et perspektiv og i så fall etter hvilken tidsperiode.

Skrevet av: Vladimir Skrevet på: 06.10.2012 11:11:31

[81] Disse spørsmålene er vanskelig å svare av mange grunner. Den første grunnen - jeg vet ikke, på grunn av hvilken dobbeltsyn. Hvis dette skyldes plasseringen av det opererte øyet, kan du sannsynligvis prøve å fikse det. Hvis dobbeltsyn på grunn av endringer i netthinnen. Det er praktisk talt ingen muligheter for aktiv forbedring av situasjonen. Egentlig er dette den andre grunnen.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 08.10.2012 21:11:09

[82] 6 måneder etter operasjonen på netthinnen ble silikon pumpet ut, visjonen forverret, og 7 dager etter at operasjonen ble dimmer. Skal det bli bedre?

Skrevet av: elena Skrevet den 23.10.2012 21:53:33

[83] Generelt, hvis netthinnen ikke løsnes igjen, bør visjonen ikke forringes. En mulig forklaring er korreksjonen av nærsynthet med silikon i øyet. Når det er fjernet, kommer nærsynthet "tilbake".

Skrevet av: moderator Skrevet på 24.10.2012 10:14:51

[84] God dag! Forstyrrer et slikt spørsmål. I juni i år hadde søsteren min en frigjøringsoperasjon og ble injisert med gass. På operasjonsbanen var retina tilstøtende, etter 3 måneder var det et tilbakefall. En operasjon har blitt utført - en tung silikon injiseres, vennligst fortell meg om et tilbakefall er mulig når det er silikon i øyet? Det er klager på oversvømmelse og innsnevring av synsfeltet

Forfatteren: Anastasia Skrevet på: 25.10.2012 21:42:37

[85] Så lenge det ikke er silikon i øyet, blir det ingen gjentakelse. Men det må fjernes, for da vil øyet med den tilstøtende retina bli blind på grunn av atosens atrofi.

Skrevet av moderator Skrevet den 25.10.2012 21:30:32

[86] Hei. En operasjon ble utført - CV + dreneringsunderlag. væsker + cryopexy, 4 måneder har gått, i den perifere sonen (akkurat der retinal detachmentprosessen begynte), er det nå en jitter av bildet (3-4 ganger om dagen eller om kvelden) blinker noen ganger (en eller to) Er det begynnelsen på løsningen, fordi det hele begynte på den måten)? Silikonledning er ikke fjernet. Takk!

Skrevet av: Alexander Skrevet på: 09.11.2012 21:39:53

[87] Uten intern undersøkelse er det vanskelig å fastslå betydningen av dine klager. Kontakt din kirurg.

Skrevet av moderator Skrevet den 30/11/2012 15:44:31

[92] Fortell meg, hva er maksimumsperioden for operasjonen på retinal detachment som skal utføres for ikke å miste synet?

Skrevet av: Nadezhda Skrevet på: 03.12.2012 14:51:16

[93] Retinal løsrivelse er en svært alvorlig tilstand. Etter oppløsning kan retina beholde sin funksjon i opptil 1 måned, og deretter oppstår irreversible endringer. Derfor, jo raskere retinal detachement drives på, jo mer sannsynlig er det å bevare syn.

Skrevet av: moderator Skrevet den 05/12/2012 16:13:23

[94] Hei, jeg hadde en operasjon i forbindelse med en frigjøring av øvre del av øyet, pumpet silikon, etter 3 måneder. fjernet silikon, pumpet gass. Som gassen spredt rundt øyets periferi, oppstår forvrengning i form av mørke bølger, ikke alltid, bare når øyet er spent (fokuserer på motivet). Det var også en operasjonell lavere avstand. Visjon -5 forverret litt etter 1. operasjon. Legen sa at du må observere tilstanden, sa ikke mer, men ristet på hodet. Hva er sjansene mine for ikke å bli blind?

Skrevet av Алексей Publisert på 08/12/2012 16:19:25

[95] Det er selvfølgelig sjanser. Vis regelmessig deg selv og gjør alt som kirurgen din vil foreskrive (som, tro meg, vil at du skal komme seg, ikke mindre enn din, til tross for din mangel på ord).

Skrevet av: moderator Skrevet på: 09.12.2012 17:03:36

[96] Hei, jeg har hatt retinal detachment kirurgi. Jeg er en tremalm av yrke, kan jeg jobbe senere i mitt yrke?

Skrevet av: edita Skrevet på: 18.12.2012 14:27:11

[97] Det er mulig, hvis det er mulig å unngå å løfte vekter og betydelig fysisk anstrengelse.

Skrevet av moderator Publisert på 12/19/2012 12:23:13

[98] Hei, jeg har retinal detachment fra 11 am til 4 pm, to pauser, to uker siden jeg hadde en operasjon av CV + drenering av subretinal væske + creopexy. Etter operasjonen ble mørketallet omgjort til et svakt gulaktig sted og en forvrengning av visjonen i stedet der den var igjen, et glitrende sted dukket opp og blinkende sirkler, visjonen fra -8 ble -13. Symptomene går ikke så langt, er det normalt, og når skal det være forbedringer? Kirurgen sa å komme bare i en måned. Det bør undersøkes før.

Skrevet av: svechkar Skrevet på: 04/01/2013 20:44:57

[99] En økning i graden av nærsynthet er forbundet med en forandring på grunn av operasjonen av øyets geometri. En sirkulær depresjon fører til en økning i øyets fremre og bakre akse. Andre klager som beskrives av deg, kan være en normal manifestasjon av den postoperative perioden og ikke angi noen alvorlig patologi. Under alle omstendigheter er det bare mulig å bestemme sin betydning ved en intern undersøkelse.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 08/01/2013 15:47:14

God ettermiddag ble det funnet en cystisk liten svulst for en måned siden i venstre øye i nærheten av netthinnen, det ble sagt at den hadde litt revet retina, skåret øye og injisert medisin, etter at det fortsatt var under behandling med injeksjoner. Fortell meg, er det mulig å gjøre fitnes? Jeg kan ikke spørre legen fordi operasjonen ble gjort i en annen by. Takk

Skrevet av: Ilona Skrevet på: 09/01/2013 14:47:42

[101] Uten ansikt-til-ansikt undersøkelse, er slike anbefalinger ikke gitt i prinsippet, spesielt i ditt tilfelle - uten å vite enten den spesifikke diagnosen eller behandlingen som utføres. Beslutningen om muligheten for fysisk aktivitet er din.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 01.11.2013 18:00:39

[102] Faren hadde en retinal detachment operasjon på hans venstre øye, han tok silikon i 3 måneder, i går 30.01. 2013 de fjernet silikonet, de er interessert i et slikt spørsmål at øyet ikke ser dårlig ut med silikon og gulgult (hvorfor er det gul?) Og toppen så en liten svart hund (legen sa at det er luft at det skulle oppløse) og til og med i 3 måneder Silikon når han ser på bokstavene med sitt sunne høyre øye, de dobler for ham (han sier at han er oppe og til høyre (eller jeg ikke husker nøyaktig til venstre)) er vi veldig bekymret for at et slikt sunt øye kunne ødelegge det friske øyet?

Skrevet av: delawarko Skrevet på: 01.02.2013 3:14:23

[103] Kirurgi for retinal detachment har ingen effekt på et sunt øye. Følelsen av spøkelser er mest sannsynlig forårsaket av muskuløs ubalanse, som ofte er tilfelle etter operasjonen. Luftboblen vil oppløse seg over tid. For dine andre klager, er det bedre å konsultere legen din, hvem er klar over øyets tilstand og spesifikasjonen av operasjonen.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 03.02.2013 21:20:05

[104] God ettermiddag! 12/01/12 min mann hadde en operasjon for total retinal detachment med en ventil rupture klokka 11. Det ble lastet ned selikon. Med de hyppige undersøkelsene fulgte han strengt alle anbefalingene fra legene. I går ble 01/09/13 en annen operasjon utført for å trekke ut silikonet. Alt syntes å være vellykket, men i dagens morgenundersøkelse fikk ikke øyeleggen å gå hjem fra sykehuset og ble fortalt at det var en oversvømmelse av objektivet. Hvorfor kan dette skje? Tidligere var et slikt problem ikke det fordi det aldri ble uttalt. Takk på forhånd for ditt svar.

Skrevet av: Tatyana Publisert på 10/02/2013 13:22:51

[105] Ifølge forskjellige forfattere utvikler en grå stær, etter vitrektomi og tamponade av det vitale hulrommet med silikonolje, seg i 20-100% tilfeller. Dette er den såkalte. komplisert katarakt.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 02.10.2013 17:50:00

[106] Den 14. april 2011 kom datteren min til Moskva Scientific Research Institute of Eyes. bol. til dem. Helmholtz med diagnose av OI Proliferative diabetisk retinopati, gliosis 3-4, trakthinneavløsning. OZ Vis OD = 0,01NK OS = 0,05 sf-1,5D = 0,1nk. Kirurgisk behandling av OD anerkjent ikke-aktiv. 04/27/11 Predoper. Preparat-anti-VEGF-terapi; 04.05.11 OS-operasjon - bakre lukket Subtotal vitrektomi, membranopplæring og PFOS-otamponade; 11.05.11 OS-operasjon Lensektomi med implantering av IOL + 20, OD, revisjon av vitale hulrom, avføringsmiddel retinotomi, endotamponade med silikonolje 13. I øyeblikket ser ikke øyet. Filmen ble dannet på linsen. På grunn av den lette passformen til laseren, går den ikke gjennom. Silikon vi har 2 år. Kirurgen fortalte oss: vent på ny teknologi. Jeg kan ikke hjelpe deg lenger. Hva skal vi gjøre? Hvem kan jeg kontakte for ekspert hjelp? Høyre øyet kan gå blindt når som helst. Og nå har det opererte øyet ingen interesse for noen. Hjelp. Jenta er bare 25 år gammel!

Skrevet av: golubcova.anton Skrevet på: 02/20/2013 21:31:07

[107] Hvis det ikke er mulig å lage en laserdisseksjon av opasiteter i den bakre kapsel. så kirurgi kan hjelpe. Det er umulig å love noe i fravær, uten å vite hvorfor du nektes en operasjon, men du kan prøve å konsultere vår organisasjon, Moskva, eller komme til oss.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 02/22/2013 15:44:04

[108] Hei! Jeg fant en frigjøring av retishki øyne. De sa at jeg vil gjøre episcleral fylling. Forklar vennligst essensen av denne operasjonen, og hvor mye vil visjonen forringes?

Skrevet av: gulshat Skrevet på: 02/25/2013 8:43:18

[109] Målet med enhver operasjon for retinal detachment er å bringe det frittliggende netthinnen nærmere pigmentepitelet. Ved ekstrascleral fylling oppnås dette ved å skape et sted for inntrenging av scleraen. På samme tid, på grunn av den opprettede deprimerende akselen, er retinalbruddene blokkert, og væsken som har akkumulert under netthinnen, absorberes gradvis av pigmentepitelet og kapillærene til choroiden.

Restaurering av visuelle funksjoner i den postoperative perioden skjer gradvis over flere måneder. Postoperativ synsstyrke avhenger i stor grad av varigheten av løsningen og involveringen av makulærregionen i den. I tillegg, etter ekstrascleral fylling, endrer øyets geometri noe - forankre-bakre akse øker, som ledsages av utseendet av liten nærsynthet eller en økning i graden.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 02/25/2013 21:50:29

[110] Jeg hadde en operasjon på retinal detachment seks måneder siden da jeg kan sove på den opererte siden, når jeg kan drikke alkohol

Skrevet av: zhanatbest Skrevet på: 02/26/2013 10:53:04

Skrevet av: moderator Skrevet på: 01.03.2013 08:40:41

[112] Hei, jeg gjorde laserkoagulasjon i to øyne i 2008, etter hvilken periode kan det gjentas!

Skrevet av: zhanatbest Skrevet på: 03/01/2013 14:17:03

[113] Om nødvendig kan laser koagulasjon gjentas en dag etter prosedyren, og etter mange år. I noen tilfeller er dette ikke nødvendig i det hele tatt. Indikasjoner bestemmes av en laser kirurg etter å ha undersøkt fundus.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 03.03.2013 22:52:54

[114] Jeg hadde en operasjon på retinal detachment seks måneder siden, er det mulig å løfte dumbbells og med hvilken vekt.

Skrevet av: zhanatbest Skrevet på: 03.03.2013 19:24:22

[115] Ved denne anledningen er det bedre for deg å rådføre deg med legen din: det er tilfeller der strømbelastning og vektløfting er kontraindisert i det hele tatt.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 03.03.2013 20:58:11

[116] For seks måneder siden ble retinal detachment operasjoner utført, hvor mye tid jeg kunne se på TV, hvor lenge jeg kunne jobbe på en datamaskin, og om jeg kunne svømme.

[117] Se på TV-programmer og arbeid på en datamaskin er begrenset til rimelige grenser - ingen av disse vil føre til en gjentagelse av retinal detachment.

[118] Hei! 11.02.13g. i MNTK dem. Fedorov gjennomgikk kirurgi for retinal detachment med tamponad silikon. I dag går sjeldne, langsomme gule og hvite blinker rundt omkretsen ikke, men flere ganger fra periferien nådde de nesten til midten. Lignende, men mer omfattende utbrudd skjedde under frigjøring. Visuell skarphet med en korreksjon på bare 40% og ingen forbedring. Kanskje bare litt tid er gått?

[119] Dette kan være. Mest sannsynlig er dette noen uregelmessigheter i glasshulen.

Du bør vite at prognosen for gjenopprettelse av visjon i slike tilfeller er svært begrenset. Alt avhenger av funksjonell evne til den berørte netthinnen.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 05/03/2013 23:00:57

[120] Den 4. mars 2013 var jeg laser koagulert, i hvilken periode jeg skulle lyve, ikke forlate huset og drikke alkohol.

Skrevet av: zhanatbest Skrevet på: 03.11.2013 19:54:26

[123] På mange måter er det alt avhengig av årsaken til øynenees rødhet: konjunktivitt. blefaritt. iridosyklitt. tørr øye syndrom. episcleritis. Rødhet i øyet er et ganske ikke-spesifikt symptom som oppstår i ulike patologier. Heltids konsultasjon av oculist er nødvendig.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 19.03.2013 19:31:59

[126] Hei, jeg hadde en operasjon på retinal detachment seks måneder siden, er det mulig å gjøre raske danser.

Skrevet av: zhanatbest Skrevet på: 19.03.2013 20:44:26

[127] Det er bare mulig hvis disse hurtige dansene dine ikke er forbundet med risikoen for fallende, slag mot hodet, kroppskjelv og skarpe bøyninger i forskjellige retninger.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 03/22/2013 16:40:16

[128] Hei, jeg hadde lavere retinal detachment i nesten hele nedre halvkule med to hull. For en måned siden ble en kretsoperasjon gjort på Arrugo, ESP, cryoretinopati og scleral punktering. Nå, etter at retinal ødem har kommet ned i midten, synes det å brette seg når jeg blinker og flytter øyet. Legen sier at netthinnen er rett og slett, dens øvre lag er foldet opp litt, og dette vil passere. Kan jeg tro det? Og jeg har også en følelse av at mitt hjerte slår fra under hjertet mitt, selv om bildet driller litt. Legen sier at det er fordi jeg lyver mye. Hva kan det være?

Skrevet av: kyrnosaya Skrevet på: 03/20/2013 14:36:49

[129] 1. Dette er mulig. Folding av retina av varierende alvorlighetsgrad kan være etter operasjon.

2. Du kan ha en nervøs tick. Kirurgi for retinal detachement er et stort stress. Resten mer, unngå konflikter. Vel hjelper ofte å blinke.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 03/22/2013 16:40:33

[130] Hei. For en og en halv time siden, gjorde de en vitrektomi og introduserte silikon. I dag tilbød å fjerne silikon. Er det for tidlig?

Skrevet av: Сергей12 Skrevet på: 03/25/2013 16:54:27

[131] Jeg vet ikke. Fristen foreskrives av den behandlende legen, og veier bare på skalaen av vektene til ham den kjente informasjonen om risikoen for gjentakelse av løsrivelse i ditt tilfelle.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 03/26/2013 22:32:57

[132] Og fortell meg, vær så snill, det var en liten nettløsning. venstre øye (fra 2 til 11) - operasjonen ble utført raskt, 5 dager etter starten. Etter operasjonen (vitrektomi, silikon) ser øynet i midten, nær nesen, under, ser det klart hvor det ble avskallet (og før operasjonen er et mørkt sted). Resten er på en eller annen måte ikke veldig. Og overgangen fra SEE til SKAL bli jevn. Og usynlighetssonene er ikke svarte, men lysegrå eller noe. Det er, jeg liker lyset jeg ser dem. Selv om jeg ikke ser venstre hjørne. Etter operasjonen er det også mange flekker av betennelse. Årsaken er ikke klart. Tomografi gir nerveatrofi. Jeg skrev mye, beklager. Hvis du kan beskrive noen perspektiver, skriv.

Skrevet av: Сергей12 Skrevet på: 03/30/2013 20:36:32

[133] Det ser ut som en form for uregelmessighet i hulrommet i den glittende kroppen. La oss håpe at situasjonen blir bedre etter fjerning av silikonolje.

Atrofiske endringer i optisk nerve bør behandles konservativt (legemidler som forbedrer trofisme og ledningsevne i nervevev, magnetisk og elektrisk stimulering).

Skrevet av: moderator Skrevet på: 31.03.2013 10:42:58

[134] Hei. Jeg har retinal detachment med flere pauser. Silikon stod litt over et år. I januar 2013 begynte silikonavstøting, sekundær grå stær og sekundær glaukom. Øye hevelse og dimmet. Har hatt en operasjon. Delvis silikon fjernet. Men nå begynte smerten igjen, veldig sterk. Trykket var 27. Definert betennelse. Sett en blokkad igjen og et skudd i øyet. Trenger jeg behandling? Øyet er allerede blind, jeg ser bare sterkt lys, jeg teller ikke allerede på min side. Men smerten er sliten. Fortsatt holde en temperatur på 37,4 det kan fra øyet? Ikke kaldt.

Skrevet av: olka-ya81 Skrevet på: 31.03.2013 11:08:05

[135] I noen tilfeller er det mulig å utføre en laseroperasjon som reduserer intraokulært trykk for å lindre smerte og bevare øyet som et organ. Dette er den såkalte. LCFC - lasercyklusfotokoagulering. Du kan kontakte vår klinikk. Det er umulig å eliminere øyet årsaken til økningen i kroppstemperaturen - det er mulig.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 03/04/2013 22:33:42

[138] Hei. Kanskje av emnet, beklager. Far ble diagnostisert med retinal detachment en måned og en halv siden. Kvoteoperasjonen er planlagt til neste år. Vil en så lang ventetid påvirke utfallet av operasjonen? Kanskje du må registrere deg for en operasjon mot et gebyr? Øyet ser nesten ikke. Takk

Skrevet av: Krolya Skrevet den 04/17/2013 18:59:13

[139] Retinal løsrivelse er en svært alvorlig patologi. Det vellykkede resultatet av kirurgisk behandling avhenger i stor grad av varigheten av operasjonen - jo tidligere er jo mer gunstig prognosen. Etter 1 måned etter eksistensen av retinal detachement, oppstår irreversible forandringer, dør nerveceller og visjon går tapt irreversibelt. Gradvis blir retina erstattet av bindevev som ikke utfører visuelle funksjoner. Venter på en så lang operasjon, risikerer du helt å miste synet.

Skrevet av: moderator Skrevet den 18.04.2013 11:54:28

[140] Hei. 03,04,2013 hadde en operasjon på retinal detachment, de pumpet i silikonolje 1300, etter et sår i sclera i høyre øye, fortell meg, vær så snill, hvordan du oppfører seg i hverdagen du kan. Takk

Skrevet av: Andres74 Publisert på 23.04.2013 6:35:27

[141] Slike spørsmål diskuteres vanligvis med den behandlende legen på utløpsdagen, eller pasienten får et spesielt notat sammen med en utslippserklæring. Disse anbefalingene er som regel individuelle og avhenger av tilstanden til netthinnen. volum av kirurgisk behandling og videre medisinsk taktikk. Til neste doktors undersøkelse, hvor du kan klargjøre funksjonene i rehabiliteringsperioden, kan jeg gi råd til følgende: Ikke gni øynene og ikke press på ham, ikke løft vekter, kjør ikke før øyet ditt healer, ta pauser mens du ser på TV eller leser Den etablerte modusen for innånding av øyedråper.

Skrevet av: moderator Skrevet på 04/26/2013 01:30:18

[142] god ettermiddag! Den 2. oktober 2012 koagulerte laseren, da flere retinale brudd ble observert i begge øynene. Jeg har en moderat myopi -5. 0 i begge øynene. Legen anbefalte å begrense fysisk. last og endre jobb (jeg er en sømstress). Nå er jeg en husmor, men navnet mitt er veldig mye å jobbe med. Spørsmål: Skal jeg få en tilbakevending av løsrivelse på grunn av sying? Og hva er sannsynligheten for synfall generelt? Takk på forhånd, Olga, 42 år gammel.

Skrevet av: olga1971 Publisert på 04/28/2013 12:34:49

[143] Høyverdig laser retinakoagulasjon kan i hovedsak tillate deg å komme tilbake til arbeidet ditt. Imidlertid er det vanskelig for meg å vurdere situasjonen i fravær og lover deg ingen komplikasjoner når du arbeider på en symaskin.

Skrevet av: moderator Skrevet den 04/30/2013 14:09:48

[144] vennligst fortell meg at jeg hadde en operasjon for å gjenopprette netthinnen med introduksjonen av silikon for en uke siden, kan jeg kjøre bil?

Skrevet av: gerich Publisert på: 05/04/2013 15:19:50

[145] Det er bedre å avstå fra å kjøre bil til øyet har blitt helt helbredet (3-4 uker). I tillegg må du ikke glemme visuell skarphet som kreves for kjøring: et bedre øye uten briller eller med briller på eller kontaktlinser er ikke lavere enn 0,6, synligheten av det verste med briller på eller kontaktlinser er 0,2.

Skrevet av: moderator Skrevet den 05.05.2013 22:58:19

[146] 02.102.12 ble en retinal detachment operasjon utført. Etter operasjonen er visjonen på dette øyet 0,02, med en korreksjon på 0,1. Nå har øyet begynt å se verre, en grå stær utvikler seg. Er det mulig å gjøre en operasjon for å fjerne linsen, hvis det er flere gassrester i øyet?

Skrevet av: Hellga Skrevet på: 05/07/2013 15:46:16

[147] Det er mulig, men det ser ut som at gassen i det vitale hulrommet ikke lenger er der: som regel løses det innen få uker.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 05/08/2013 21:54:46

[148] Hei! I april gjennomgikk jeg kirurgisk behandling av retinal detachment i den øvre ytre plassen. Etter Victectomy, endolaser koagulasjon og injeksjon av PFOS (16. april) så øynene seg ganske godt i 2,5 dager. Etter å ha erstattet PFOS med gass 19. april økte det intraokulære trykket etter driftsperioden, og en etterbrenning ble utført for å redusere den. Fra utløpstidspunktet 26. april til i dag er det et sterkt syn på øyet, midt i synsfeltet er et blindt punkt. Under undersøkelser merker legene på erstatning av gass med en intraokulær væske, den normale postoperative tilstanden til retina og en liten oppmåling av linsen, noe som ikke forstyrrer undersøkelsen av retina. Kunne en slik signifikant opacifikasjon med tap av synlighet i midten skyldes en økning i intraokulært trykk i løpet av perioden med gass tamponade?

Skrevet av: Boris76 Publisert på 05/12/2013 22:47:19

[149] Det er vanskelig å si. En plutselig økning i intraokulært trykk til høye tall, for eksempel under et akutt angrep av glaukom, kan føre til nedsatt syn eller til og med det totale tapet. Kanskje dine klager skyldes delvis skjulingen av linsen og funksjonell tilstand av netthinnen.

[150] 05/06/13 Episkleral fylling ble utført (2-4 timer) + lukket subtotal vitrektomi med tamponade av det virtuelle hulrom med gass. diagnosen. Driftsavvikling av venstre øye. Gass tamponade vitreal hulrom i venstre øye.

Vospos: Hvordan skal gjeld plasseres med forsiden ned? Og hva skal se?

Skrevet av: olga010492 Publisert på: 17.05.2013 15:12:54

[151] Disse spørsmålene bør selvfølgelig rettes til legen din, som skulle informere deg om funksjonene i den postoperative perioden.

Når gassen løses (opptil 14 dager), begynner den øvre delen av synsfeltet å lyse, og du kan se et "nivå av medieseparasjon", som endrer posisjon avhengig av bevegelsen av hodet. I tillegg, 10-12 dager etter operasjonen, når mengden gass i øyet forblir mindre enn en tredjedel av volumet av det vitale hulrommet, kan en hel boble i øyet bryte opp i flere bobler, noe som kan føre til utseendet av "flytende dis".

Vanligvis bør "face down" -posisjonen iakttas de første dagene - en uke etter operasjonen. Din kirurg kan ha en annen mening fra meg på dette.

Skrevet av: moderator Skrevet på: 18.05.2013 10:40:05

Google+ Linkedin Pinterest